christmas

Cepeškrāsnis

(214)

Ēdiena gatavošana var būt patīkama un iedvesmojoša, ja virtuvē tiek izmantota funkcionāla un kvalitatīva sadzīves tehnika. Karstajiem ēdieniem, garšīgiem desertiem un citiem jūsu kulinārijas eksperimentiem būs vajadzīga cepeškrāsns. Mūsdienu cepeškrāsnis pārsteidz ar savu funkcionalitāti un arvien pilnveidotākajām iespējām. Mūsu sortimentā jūs gaida cepeškrāsnis, kas atšķiras ar ergonomisku dizainu un efektīvu darbību – ienāciet vietnē un pārvērtiet ēdiena gatavošanu priekā!

Preču atspoguļojums

Pircēji mīl 220.lv!

Klienti novērtēja: 5/5
1 078 vērtējumi. Apskatīt visu

Cepeškrāsnis

Svaigi ceptu smalkmaizīšu vai cepeša smarža, kas piepilda virtuvi - kas gan var sacensties ar šiem burvīgajiem aromātiem? Lai pagatavotu gardus našķus un citus ēdienus, neatņemama virtuves sastāvdaļa būs kvalitatīva cepeškrāsns. Turpinājumā lasi, kas jāņem vērā, izvēloties šo noderīgo, daudzpusīgo un ērti lietojamo sadzīves tehniku, sākot ar tās dažādiem tipiem, lielumiem, tilpumiem, beidzot ar vadību, funkcijām, komplektāciju un citiem aspektiem!

Tips

Interneta veikalā 220.lv iespējams iegādāties dažādas cepeškrāsnis, kas atšķiras viena no otras ne tikai ar izskatu, bet arī piedāvāto režīmu skaitu, funkcijām un citiem parametriem. Klasisku cepeškrāsni raksturo tās pamata karsēšanas veidi – no augšas, apakšas un kombinētais. Labākajos modeļos pieejama arī konvekcija jeb ventilators, kas palīdz karsto gaisu vienmērīgi izkliedēt pa krāsns iekšpusi.

Lai izveidotu vienotu virtuves iekārtojumu, 220.lv piedāvā iegādāties arī plīts virsmu un cepeškrāšņu komplektus, kas būs ideālā kombinācija tiem, kuriem patīk gatavot. Atšķirībā no sadzīves tehnikas, kurā plīts un cepeškrāsns ir apkopota vienā modelī, atsevišķie komplekti ļauj brīvāk variēt ar virtuves dizainu, novietojot, piemēram, cepeškrāsni acu augstumā, lai viegli varētu sekot līdzi maltītes gatavošanās procesam.

Vēl viens noderīgs aspekts, ko vajadzētu apsvērt, ir iespēja iegādāties iekārtu “divi vienā”, proti, cepeškrāsni ar mikroviļņu funkciju, kas vienlaikus piedāvā klasisko cepšanu un arī ātro gatavošanu, kā tas notiek mikroviļņu krāsnī.

Veids

Tā kā ikvienam pircējam ir savas vēlmes un vajadzības attiecībā uz sadzīves tehniku, ir iespējams iegādāties dažādu veidu cepeškrāsnis, kas atšķiras pēc sava darbības principa. Galvenokārt tās iedalās pēc sava darbības tipa – ar gāzi vai elektrību.

  • Gāzes cepeškrāsnis – šī veida cepeškrāsnis mājsaimniecībās sastopamas retāk. Tās izceļas ar ātru uzkaršanu, kā arī ēdiens gatavošanas procesā nekļūst sauss, kā tas mēdz gadīties elektriskajās krāsnīs. Tāpat gāzes cepeškrāsnis parasti ir lētākas, taču nespēj tik labi uzturēt stabilu temperatūru.
  • Elektriskās cepeškrāsnis – izplatīta sadzīves tehnika lielos un mazos mājokļos. Piedāvājumā ir daudzveidīgi modeļi ar moderniem un noderīgiem režīmiem un funkcijām. Elektriskās cepeškrāsnis var būt ne tikai brīvi stāvošas, bet arī iebūvējamas virtuves iekārtā. Tāpat šī veida modeļus ir vieglāk tīrīt, tās ātrāk pagatavo ēdienu un nodrošina ar iespēju ērti kontrolēt cepšanas procesu.

Viens no jaunākajiem cepeškrāšņu veidiem, kas pieejams pārdošanā, ir tvaika cepeškrāsnis. Lai arī karsēšana notiek ar elektrību, tvaika radīšana notiek cepeškrāsns iekšienē esošā speciālā konteinerā, kuru arī pieslēdz ūdensvadam. Pateicoties šim gatavošanas veidam, ēdienā saglabājas visas vērtīgās uzturvielas, un tas nepaliek sauss. Krāsni arī iespējams izmantot, lai uzsildītu un atkausētu produktus. Ja beigās vēlēsies iegūt kraukšķīgu un brūnu garoziņu, būs jāizmanto grila režīms, jo ar tvaiku šādu efektu diemžēl panākt nevarēs.

Izmēri

Cepeškrāsnis var būt dažāda lieluma – kāda ir šaurāka, cita augstāka. Jebkurā gadījumā pirms šīs un jebkuras citas sadzīves tehnikas iegādes noteikti vajadzētu rūpīgi nomērīt pieejamo vietu, lai nebūtu jāviļas pirkumā, kas beigās izrādās par lielu. Īpaši svarīgs ir izmērs izvēloties iebūvējamo modeli. Lielākoties šāda tipa cepeškrāsnis ir 50 līdz 60 cm platas un 45 līdz 90 cm augstas. Lai Tev būtu vieglāk izvēlēties cepeškrāsni, kas der tieši Tavai virtuvei, izmanto mūsu lapas kreisajā pusē esošos preču filtrus, lai atlasītu tehniku pēc tās izmēriem.

Cepeškrāsns tilpums

Šis rādītājs nosaka, cik daudz ēdiena būs iespējams krāsniņā pagatavot. Ja ikdienā maltīte jāsarūpē vienam vai diviem cilvēkiem, pietiek ar neliela tilpuma cepeškrāsni, savukārt kuplākai ģimenei būs nepieciešama tehnika ar lielāku tilpumu, lai tajā ērti varētu uzcept, piemēram, veselu vistu.

220.lv pieejamas cepeškrāsnis dažādos tilpumos, sākot ar pavisam mazām, līdz 39 litriem, beidzot ar tādām, kuru tilpums pārsniedz 80 litrus. Visbiežāk 4 cilvēkiem pietiek ar cepeškrāsni, kuras tilpums ir vismaz 50 litri.

Maksimālā temperatūra

Dažādu ēdienu pagatavošanai nepieciešama atšķirīga temperatūra. Ja vēlies plašākas cepšanas iespējas, ir vērts iegādāties tādu cepeškrāsni, kas piedāvā augstāku maksimālās temperatūras regulāciju. Vidēji krāsnīm tie var būt līdz pat 3000C. Ņem vērā, ka elektriskās cepeškrāsnis piedāvā detalizētāku un vienkāršāku temperatūras regulāciju, kamēr gāzes cepeškrāsnīm ir tikai dažas iedaļas, kas ļauj noregulēt aptuveno cepšanas temperatūru.

Vadības tips

Cepeškrāsnīm var būt vairāku tipu vadība – mehāniskā, elektroniskā un sensoru.

  • Mehāniskā vadība – sastopama klasiskajos cepeškrāšņu modeļos. Visi parametri, piemēram, temperatūra, cepšanas veids un citi tiek regulēti izmantojot grozāmus kloķīšus. Papildu ērtībai un drošībai, ja mājās ir mazi bērni, vērts iegādāties modeļus, kuriem ir iebīdāmie kloķīši.
  • Elektroniskā vadība – nepieciešamo regulāciju veic izmantojot pogas, kas atrodas uz vadības paneļa. Vizuāli tās izskatās pievilcīgi un ir viegli kopjamas.
  • Sensoru vadība – modernas cepeškrāsns sastāvdaļa, kas ļauj regulēt tehnikas darbību, izmantojot skārienjūtīgu paneli un displeju. Labi izskatīsies un iederēsies moderna dizaina virtuvē.

Ir cepeškrāsnis, kurās apvienoti vairāki vadības tipi, piemēram, mehāniskie kloķi ar podziņām.

Citas funkcijas

Lai atvieglotu savu ikdienu, vērts papētīt, kādas funkcijas piedāvā katrs cepeškrāsns modelis. Mūsdienīgākās cepeškrāsnis ļauj izmantot līdz pat 10 dažādām programmām. Taču, lai veiksmīgi pagatavotu ne tikai cepeti, bet arī pīrādziņus, kūkas, sacepumus un citus ēdienus, lūkojies pēc šīm pamata funkcijām:

  • Konvektors – tā ir svarīga cepeškrāsns sastāvdaļa, kas atrodas tās aizmugures sienā. Pēc būtības konvektors ir ventilators, kas palīdz vienmērīgi izplatīt karsto gaisu cepeškrāsns iekšienē, kā rezultātā arī ēdiens tiek pagatavots vienmērīgi no visām pusēm. Tāpat arī šādā veidā gatavotas maltītes veiksmīgi saglabā vērtīgās vielas.
  • Grils – sezonās, kad mums nav iespējas izmantot klasisko grilu, kurā cept gaļu, dārzeņus un citus produktus, noderēt var cepeškrāsns grila funkcija. Tā ļauj pagatavot zivs, vistas vai liellopa gaļu, kā arī dārzeņus vai sēnes, iegūstot līdzvērtīgu rezultātu, kāds tas būtu, cepot uz oglēm!
  • Termometrs – svarīgi ir ne tikai regulēt temperatūru cepeškrāsnī, izmantojot vadības paneli, bet arī sekot līdzi temperatūras līmenim krāsns iekšienē. To veiksmīgāk palīdzēs izdarīt iebūvēts termometrs.
  • Taimeris – Lai nebūtu jāstāv klāt cepeškrāsnij, vai visu laiku jāskatās pulkstenī, noregulē vēlamo gatavošanas laiku, un, kad tas būs pagājis, atskanēs signāls. Tāpat arī mēdz būt, ka pēc uzstādītā laika paiešanas, cepeškrāsns automātiski izslēdzas.
  • Vadības bloķēšana – īpaši noderīga funkcija, ja mājās ir mazi bērni. Nodrošinās to, ka mazie ķipari nevarēs nejauši ieslēgt krāsni vai mainīt tās režīmu.
  • Iekšējais apgaismojums – vienkārša, bet noderīga funkcija, kas ļaus vieglāk sekot līdzi ēdiena gatavošanās procesam.
  • Pašattīrīšanās – ja lētākajos cepeškrāšņu modeļos šāda funkcija nav pieejama, un par to tīrīšanu jārūpējas izmantojot speciālu līdzekli un švammīti, tad modernākās katalītiskās cepeškrāsnis var būt aprīkotas ar īpašu, nepiedegošu virsmu. Turklāt, uzstādot 2200C temperatūru, taukvielu atliekas tiek oksidētas un virsma atkal ir tīra. Savukārt pirolītiskā pašattīrīšanās izpaužas sekojoši – ļoti augstā temperatūrā, kas sasniedz pat 5000C, visi cepeškrāsnī esošie tauki un netīrumi vienkārši sadeg, pārvēršoties par pelniem. Kad pašaatīrīšanās process beidzies, atliek tikai saslaucīt pelnus. Kamēr noris pirolīzes process, no cepeškrāsns viss ir jāizņem.

Un pēdējais veids, kā mūsdienās var tīrīt cepeškrāsni – izmantojot tvaiku/karsto gaisu, ja konkrētais modelis to pieļauj. Parasti šī procesa laikā cepešpannā tiek ieliets ūdens, kam pievienots speciāls tīrīšanas līdzeklis. Pēc tam krāsnī uzstāda attīrīšanu ar tvaiku vai sildīšanu līdz 900C, un karstais, mitrais gaiss atmiekšķē visus netīrumus, lai tos būtu viegli noslaucīt.

Komplektācija

Ne mazāk svarīgas ir arī detaļas, kas ietilpst cepeškrāsns komplektā. Noteikti vajadzētu painteresēties par to, vai, pērkot krāsni, tai līdzi nāk, piemēram, viens vai vairāki režģi, cepešpannas un citi piederumi. Teleskopiskās vadotnes ļaus ērti atvērt durtiņas un izņemt ēdienu ar vienu roku, piemēram, lai uzlietu tam mērci un turpinātu cepšanu. Tāpat uzmanība jāpievērš arī tam, cik slāņu stikls ir cepeškrāsns durvīm. Populārākie modeļi ir aprīkoti ar 2 līdz 4 kārtu stiklu durvīm. Ja mājās ir mazi bērni, labāk izvēlēties tādu krāsni, kurai ir vismaz 3 stikli, lai, netīšām pieskaroties durtiņām, bērns neapdedzinātos.

Energoefektivitāte

Izvēloties sadzīves tehniku, vienmēr vajadzētu noskaidrot arī tās energoefektivitātes klasi, kas parasti norādīts marķējumā, sākot no A+++, līdz pat G, kas ir zemākā un mazāk efektīvā klase. Ja gribi ilgtermiņā ietaupīt naudu, izvēlies modeļus ar pēc iespējas augstāku elektroenerģijas patēriņa klasi. Piemēram, A++ cepeškrāsns patērē pat par trešdaļu mazāk elektrības nekā citi to modeļi.